dijous, 15 de novembre del 2012

Moià, Oló i Castellterçol estudien cedir la gestió d´escoles de música al Consorci

JORDI ESCUDÉMOIÀ El Consorci del Moianès està estudiant la viabilitat d'un ensenyament musical mancomunat que aglutini en una única gestió i direcció el servei municipal que ara ofereixen per separat les escoles de música de Moià, Santa Maria d'Oló i Castellterçol.
Si bé ja fa unes setmanes que s'hi treballa, amb la idea de reduir costos i garantir la continuïtat de tots tres centres, de moment la futura escola de música del Moianès és tan sols una proposta, i "tot just se n'estan analitzant les possibilitats", segons va puntualitzar ahir sense més concrecions el president del Consorci i alcalde de Moià, Dionís Guiteras. Per això, tant l'escola de música de Moià, amb 101 alumnes, com la d'Oló, amb una trentena, han iniciat el curs tal com era previst, i la de Castellterçol obrirà portes avui mateix, també amb una trentena de nens i nenes. En aquest cas, però, serà l'AMPA qui se'n responsabilitzarà de la gestió, "a l'estil d'un servei extraescolar", explicava ahir la regidora de Cultura d'aquest Ajuntament, Anna Fornell, que defensava la proposta del sistema mancomunat en la línia "d'abaratir la despesa per poder mantenir les escoles obertes". Per la seva banda, l'alcalde d'Oló, Ramon Vilar, també apostava per aquesta fórmula , "sobre la qual s'està treballant, i molt, per mirar que sigui possible i eficaç".
Tanmateix, tots tres centres estan a l'espera que la iniciativa acabi prosperant, amb previsions d'aturar l'activitat segons el sistema actual per Nadal i poder-la reprendre després de Reis ja amb el nou model mancomunat. Per això, fins ara només s'ha cobrat a les famílies la part proporcional de la matrícula per al període de curs que correspon al 2012.
La proposta de mancomunar els serveis es planteja amb la idea de mantenir operatius els tres centres on actualment ja s'imparteixen les classes, si bé s'han de concretar les hores d'obertura de cada un segons com s'acabin distribuint les classes en funció de la demanda que hi hagi de cada matèria i a cada lloc. També s'haurà de veure com s'estructura la itinerància del professorat amb què es preveu fer funcionar tots tres centres, així com la quantitat de personal que es necessitarà. Si bé no hi ha una decisió presa en cap d'aquests sentits, "tenim clar que aquest nou sistema pot comportar una reducció de la plantilla", apuntava ahir un dels gestors de l'escola municipal de música de Moià, Àlex Castillo, tenint en compte que un model mancomunat també implica "un canvi de filosofia a nivell pedagògic", que es deriva d'incentivar les classes grupals en detriment de les individuals. Per això, "no ens trobem en una situació gaire agradable", afegia, però, veient les retallades d'ajuts que darrerament hi ha hagut a les escoles de música, "entenem que cal reinventar el sistema si el volem mantenir". Aquest curs, a Moià hi treballen set professors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada