dijous, 28 de novembre de 2013

El compositor Josep Soler rebutja un guardó de Wert

El compositor Josep Soler ha renunciat a la medalla d'or al mèrit de les Belles Arts per la seva oposició a la política educativa del ministre de Cultura, José Ignacio Wert. El músic vilafranquí havia de rebre la distinció el proper mes de desembre.
Soler ha enviat un burofax al ministeri de Cultura on formalitza la seva renúncia. "Una medalla que es doni a petició d’aquest Govern jo no la puc acceptar de cap manera ni com a pedagog ni com a compositor ni com a català ni com a artista", ha assenyalat a Catalunya Informació.
El director honorífic del Conservatori Professional de Música de Badalona, que va rebre el Premi Nacional de Música al 2001, ha reblat que "aquest senyor, el Govern, es dediquen a fer tot el mal que poden a l’ensenyament".
Josep Soler (Vilafranca del Penedès, 1935) és autor de 16 òperes i 7 simfonies. Va ser deixeble de Maurice Ravel i Anton Webern. És membre de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi, i entre les distincions que ha rebut destaquen els premis de l'Òpera de Montecarlo, al 1964, i el Premi Ciutat de Barcelona, que va obtenir els anys 1962 i 1978.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada